Link til The Joseph & Anni Albers Foundation [1888-1976, ?-1976] – en inspirationskilde på alle planer
Pioner indenfor tegning i forbindelse med Bauhaus i Berlin i starten af tyverne. Flyttede senere til USA med sin kone Anna Albers der arbejdede med tekstil.Uendelig klarhed og stærk indflydelse på den enkle tilgang til farvelære og undervisning

Link til Artsy Team der detaljeret gennemgår og promoverer Joseph Albers Arbejde.
“The Joseph Albers page provides visitors with Albers’s bio, over 300 of his works, exclusive articles, and up-to-date Albers exhibition listings.

Link til Ernest Norling: Perspective Made Easy. En bog fra 1939 med grafisk enkle og forståelige visninger af perspektivets grundprincipper og komplicerede sammensatte perspektiver. Linket går til en købsside med 30 dages gratis læsning. Bogen kan findes online i genoptryk.

Link til The John Ruskin Teaching Collection at Oxford [1819-1900] School of Drawing
En ældre Herre der samlede elever omkring dirlig genstanstegning. Indholdet i gengivelse af dt du esr er det samme. Det kan synes tørt men der er ingen genveje. Man lærer at tegne af at tegne. Elements of Drawing – Letters for Young beginners – er en samling af metoder til at gå ind i tegninges verden for en begynder. Stram og af en mere autoritær undervisningsform en i vore tider, men fuld af klar og gennemprøvede klassiske discipliner. De gennemgåes grundigt for at skabe plads til en mere åben tilgang til selve arbejdet med oplevelsen og tegningen i sig selv. Modern Painters er et andet stort værk som har megen aktuel viden i sig. Det ligger i 5 bind online på Gutenberg.org, hvor E-Pub med billed kan downloades eller ses online.

Link til Kimon Nicolaïdes: Draw the Natural Way Pdf
Omkring tegning er jeg funderet i den mere – bevægede tegneteknik som udspringer af Kimon Nicolaïdes: “Tegn på den naturlige måde”- forefindes på biblioteket. Det er en bog skrevet til selvstudie – eller i gruppearbejde uden instruktør. Den gennemgår det at tegne – med blyant og papir foran sig og er en virkelig ordentlig indføring i at lære tegning fra bunden og når man genoptager tegning efter en lang tid. Bogen er fra 1940’erne og Nicolaides arbejdede selv med billeder hvilket kan mærkes i bogens plan.

Link til Rainer Maria Rilke: Letters to a Young Poet pdf
I
ngen følgetekst – bare læs og tag det til dig – og find mere på din vej
En anden pdf-udgave

Link til Harold Speed – The Practice and Science of Drawing, 1913 , Ebog – meget tør men instruktiv.